Sponzorizat de newsflash.ro
Despre postul intermitent, care implică abținerea totală sau parțială de la mâncare, pentru o anumită perioadă, s-a vorbit mult de-a lungul timpului, iar acum oamenii de știință au descoperit că există o legătură între acesta și starea de spirit.
Potrivit unui nou studiu, persoanele care aleg să țină post intermitent timp de 14 ore, optând să mănânce, spre exemplu, doar între orele 9:00 AM și 7 PM, vor avea mai multă energie și o stare de spirit mai bună. În plus, acestea nu se vor confrunta cu acea senzație de foame persistentă, potrivit Daily Mail.
În timp ce unii dintre susținătorii ai acestui program alimentar afirmă că „ferestrele” ar trebui să fie restrânse la doar șase ore, fiind indicată programarea meselor între orele 11:00 AM și 5:00 PM, o echipă de cercetători de la King’s College London a descoperit că un program mai permisiv poate avea beneficii atât asupra stării de spirit, cât și a nivelului de energie.
Oamenii de știință au folosit o aplicație care le-a permis participanților să-și monitoizeze starea de sănătate zilnic.
Peste 37.000 de persoane au completat chestionarul în care au fost întrebate ce obișnuiesc să mănânce în decursul unei săptămâni, iar apoi li s-a cerut să urmeze un program în care să-și programeze mesele în decursul a zece ore. Astfel, acestea au oferit informații despre starea de spirit, nivelul de energie și despre senzația de foame, iar analiza a arătat că persoanele care fac fasting pentru 14 ore sunt mai energice, au o stare de spirit mai bună și, în plus, nu sunt copleșite de senzația de foame.
„Ne-am bucurat de aceste rezultate pentru că arată că nu trebuie să fii foarte restrictivă ca să ai rezultate pozitive”, a spus dr. Sarah Berry, cercetător la King’s College London.
„O pauză de zece ore de la mâncare poate fi luată de oricine și ajută la îmbunătățirea stării de spirit”, a mai atras ea atenția.
De asemenea, oamenii de știință au descoperit, tot prin intermediul acestei aplicații, că gustările luate după ora 9:00 PM pot fi nocive pentru sănătate, fiind asociate cu creșterea nivelului de zahăr din sânge, cu apariția diabetului de tip doi și cu creșterea nivelului de grăsime din sânge, care poate duce la atac de cord și infarct.
Oamenii de știință recomandă consumul de fructe și legume proaspete în fiecare zi, dar și de carbohidrați sănătoși și de fibre. Printre alimentele care trebuie să se regăsească în dietă se numără peștele, ouăle, carnea slabă, cerealele integrale….
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.digi-world.tv