Sponzorizat de newsflash.ro
- Atacatorii extrag aceste date, detaliile rezervării, numele și metoda de plată.
- Nu răspunde la mesaje suspicioase, nu accesa lin-uri necunoscute de internet banking.
- Fii atent la ofertele de pe internet, folosește aplicația băncii sau contactează banca.
Ai grijă de pe ce site-uri îți faci rezervarea pentru următoarea vacanță. Hackerii încearcă să obțină acces la contul proprietarilor de pe platformele de booking.
Inițial atacatorii obțin acces la conturile proprietarilor, după care cer clienților să ofere datele bancare pentru confirmarea rezervărilor. Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică spune că atacatorii încearcă să obțină acces la contul proprietarilor de pe platformele online de rezervări. Trimit un mail, ca un potențial client, cu scopul de a convinge proprietarii respectivi să își introducă datele personale. Apoi extrag aceste date. Numele, detaliile rezervării și metoda de plată.
Folosesc datele în numele proprietarilor, prin care le cer clienților să își introducă datele bancare pentru confirmarea rezervării sau validarea cardului. În caz contrar, sunt amenințați cu anularea rezervării. De aici folosesc o pagină falsă, care imită site-ul oficial, pe care victimele sunt îndrumate să introducă datele cardului.
Cum eviți astfel de situații?
Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică are câteva recomandări. Nu răspunde la mesaje suspicioase, care îți zice că rezervarea va fi anulată în 24 de ore sau contul îți va fi suspendat. Nu accesa link-uri necunoscute, dacă ți se pare ceva ciudat. Mai bine contactează echipa platformei prin alt canal de comunicare. Nu instala aplicații necunoscute pe telefon sau laptop, mai ales dacă vin din partea unor presupuși agenți de investiții.
Dacă ai nevoie de ajutor, mai bine contactezi banca. Nu te autentifica pe link-uri străine de internet banking, folosește doar aplicația băncii instalată pe mobil. Fii atent la…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe alephnews.ro