Sponzorizat de newsflash.ro
Banca Transilvania (TLV) este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață la finele anului 2022 de 19,11%. Banca Transilvania este poate cea mai prețuită de către investitorii de la Bursa de Valori București pentru constanța dezvoltării activității de-a lungul anilor dar și a guvernanței corporative. Poate și pentru că este o bancă românească este cumva favorita conducerii BNR care a căutat să o ajute ori de câte ori a fost nevoie.
În acest context favorabil, cu toate astrele aliniate, calitatea de acționar a băncii a fost una extrem de fructuoasă de-a lungul anilor și cred că va fi și pe viitor (evident, dacă nu apare ceva neprevăzut).
Iar rezultatele primului semestru al anului nu fac decât să confirme spusele de mai sus: venituri operaționale ale Grupului Banca Transilvania de 3,7 miliarde de lei, +29,7% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net consolidat al Grupului de 1,582 miliarde de lei, un plus de 51,14%. Rezultatul net per acțiune a ajuns la 1,9133 lei.
Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 24,5% la nivel de Grup, creștere substanțială datorată ratelor mari ale dobânzilor din piață, iar veniturile nete din comisioane au crescut cu peste 10%. Venitul din tranzacționare a scăzut însă cu 13,6%, fiind afectat de cheltuielile cu instrumentele derivate deși s-au înregistrat venituri mai mari din tranzacțiile de schimb valutar și din reevaluarea activelor și a datoriilor în valută străină.
Activele Grupului au crescut până la 153,1 miliarde de lei, o creștere de 8,94% față de finele anului 2022. Depozitele clienților Banca Transilvania au ajuns la 122,5 miliarde de lei, un plus de 5,10%, în timp ce creditele s-au majorat cu 2,13% până la 69,5 miliarde de lei, din care rata creditelor neperformante a fost de 2,36%, not too bad aș zice în acest context dificil al dobânzilor ridicate la credite.
Ca în fiecare an, Banca Transilvania și-a majorat și anul…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe zonait.ro