Sponzorizat de newsflash.ro
Pentru a limita sentimentul de aversiune pe care l-ar putea avea oamenii pentru un robot umanoid, Apollo a fost creat cu expresii faciale care par deschise și sigure.
Robotul are ecrane digitale pe piept, ce permit comunicarea stării bateriei, sarcina actuală și cât va dura aceasta. În plus, oferă informații și despre următoarea sarcină programată. Apollo are și trăsături faciale și mișcări intenționate, precum rotirea capului în direcția în care va merge.
Află de ce cred roboții AI cred că pot conduce lumea mai bine decât oamenii.
Inițial, Apollo va lucra în depozite pentru a ajuta circuitul de aprovizionare atunci când nu există îndeajuns de mulți muncitori. Apptronik vrea ca Apollo, care e considerat „iPhone-ul roboților umanoizi”, să fie dezvoltat în următorii 10 ani.
„Scopul nostru e să construim roboți versatili pentru ca ei să facă toate lucrurile pe care noi nu vrem să le facem, pentru a ne ajuta pe Pământ. Și, eventual, ne vor ajuta să explorăm Luna, Marte și spațiul cosmic,” a declarat Jeff Cardenas, CEO-ul Apptronik.
Apollo a fost creat pentru a putea îndeplini mai multe sarcini
Înainte să fondeze Apptronik, echipa de cercetare a lucrat și la construirea Valkyrie, un robot NASA, în cadrul concursului DARPA, ce a avut loc între 2012 și 2013. Valkyrie era un robot cu o înălțime de 1.9 metri și o greutate de 136 de kilograme. Putea merge, căra obiecte și deschide uși.
Baza pentru crearea Apollo a fost design-ul Valkyrie. Echipa a petrecut mai mulți ani pentru a construi un robot capabil să funcționeze în medii…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe useit.ro