Sponzorizat de newsflash.ro
- Uniunea Europeană și Statele Unite au ajuns la un acord pentru transferul de date transatlantic.
- Companiile vor putea de acum să mute datele peste ocean fără să încalce legile de confidențialitate.
- Didier Reynders, Comisarul pe Justiție al UE, spune că pactul va fi atacat de către Curtea Uniunii.
UE și SUA au bătut palma pentru un pact istoric, la a treia tentativă. Este vorba despre transferul de date transatlantic, blocat până acum de legislația cu privire la drepturile de autor, scrie Bloomberg.
Este a treia oară când se încearcă stabilirea acestui acord. Comisarul European, Ursula von der Leyen, a spus luni că UE a adoptat ceea ce se numește decizia de acceptabilitate care permite companiilor din UE să-și transfere în siguranță datele în SUA, fără să existe temeri că încalcă legea confidențialității din uniune.
Acum, rămâne de văzut cât timp va sta în picioare acst pact: Didier Reynders, Comisarul pe Justiție al UE, le-a spus reporterilor la Bruxelles că e convins că pactul va fi pus sub lupă de Curtea de Justiție a UE și ar putea să fie anulat, așa cum s-a întâmplat în precedentele două cazuri. Iar un avocat al confidențialității, Max Schrems, e convins că acest lucru se va întâmpla. El a spus către Bloomberg că definiția nebuniei este să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți la alt rezultat.
Totuși, să vedem dacă înțelegerea negociată luni bune de UE și Statele Unite va rezista de această dată. Îți aduc aminte că în trecut Meta, din cauza incertitudinii, a amenințat că își va retrage toate serviciile din cele 27 de țări ale Uniunii Europene.
În luna mai, Meta a primit o amendă de 1.2 miliarde de euro și a primit un avertisment, să nu mai trimită date despre utilizatori către SUA. În plus, iată că noua aplicație a lui Zuckerberg, Threads, nu este disponibilă în UE și probabil nici nu va fi prea curând. Totuși, acest pact ia presiunea de pe Meta și…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe alephnews.ro