Sponzorizat de newsflash.ro
- Un studiu MIT dezvăluie că guvernul din China încurajează inovația, nu o suprimă.
- Investițiile guvernului din China în recunoașterea facială au dus la progresul acestei tehnologii.
- Studiul MIT a fost publicat în Quarterly Journal of Economics cu denumirea „AI-tocracy”.
Rezistența la inovare este călcâiul lui Ahile al regimurilor autoritare, spun mulți cercetători și analiști. Însă un nou studiu condus de un profesor de la MIT arată contrariul. Potrivit cercetării, în China, guvernul a utilizat din ce în ce mai mult tehnologia de recunoaștere facială bazată pe inteligență artificială pentru a suprima disidența; a reușit să limiteze protestele și, în acest proces, a stimulat dezvoltarea unor instrumente de recunoaștere facială bazate pe inteligență artificială mai bune și a altor forme de software, scrie MIT.
„Ceea ce am descoperit este că, în regiunile din China unde există mai multe tulburări, acest lucru duce la o mai mare achiziție guvernamentală de inteligență artificială de recunoaștere facială, ulterior, de către unitățile guvernamentale locale, cum ar fi departamentele de poliție municipale”, spune Martin Beraja, economist la MIT, care este coautor al unei noi lucrări care detaliază rezultatele.
Ceea ce urmează, după cum spune lucrarea, este că „inovația în domeniul IA înrădăcinează regimul, iar investiția regimului în IA pentru controlul politic stimulează în continuare inovația de frontieră”.
Citește și
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe alephnews.ro