Sponzorizat de newsflash.ro
OnePlus 12 este fără îndoială un flagship bun, performant, capabil. O spun încă din start, pentru a balansa acest titlu care poate părea a induce o notă negativă. Există acolo totuși și acea senzație că ceva parcă lipsește. Nu știu, parcă nu am simțit acel entuziasm dat de testarea altor dispozitive de top. Pe de altă parte sunt de acord cu opinia generală că pare să fie cel mai bun flagship al companiei de câțiva ani încoace. Un telefon suficient de complet, care dă o senzație de dispozitiv puternic, ce nu te va lăsa la greu. Aici nu există niciun dubiu!
Nu mai avem de-a face cu un flagship killer însă. Ci cu un vârf de gamă veritabil, cu tot ceea ce presupune acest statut. Inclusiv prețul de vânzare este unul corespunzător. Adică destul de mare. Parcă simt puțină nostalgie pentru perioada în care OnePlus cădea ca un meteorit pe piața de smartphone. Performanțe de top, un aspect fizic inedit și un preț extrem de agresiv au caracterizat prima apariție a acestui producător de care mulți s-au îndrăgostit. Plus un sistem de achiziții destul de greoi, care făcea și mai interesantă goana după un astfel de dispozitiv.
Au trecut niște ani de atunci, a plecat unul dintre fondatorii companiei, OnePlus a trecut oficial sub umbrela Oppo (investitor major încă de la apariția OnePlus) și abordarea comercială a devenit diferită. S-a pierdut argumentul prețului atractiv de vânzare, dar s-a lucrat și la multe îmbunătățiri aduse produsului. Colaborarea cu Hasselblad este doar unul dintre exemple. Faptul că telefonul poate fi cumpărat mult mai ușor este altul. Compania s-a orientat și către segmentul mid-range și și-a diversificat portofoliul. Lucrurile sunt diferite, notalgia este normală, dar subiectul acestui material este noul flagship OnePlus 12. Și către el trebuie să ne focusăm în cele ce urmează.
Ce pare să caracterizeze acest terminal cel mai bine din punctul meu de vedere este prudența inginerilor companiei. Au gândit un telefon puternic, dar care nu a fost dispus să își asume prea multe riscuri. În zona de performanțe, spre exemplu, în testele benchmark, optimizările par a ținti prea mult spre zona de siguranță. De teama de a nu se încinge prea tare cred, motoarele nu sunt turate prea tare. Lucru care se reflectă și în scorurile obținute. În zona de fotografie avem colaborarea cu Hasselblad, dar vedem că nu s-au aruncat către senzorii foto de ultimă generație. Ci au preferat o potecă ceva mai bătătorită. Chiar și în ceea ce privește aspectul fizic, construcția, materialele folosite, lucrurile sunt destul de cuminți. Nu este nimic rău în această prudență, dar nici nu avem acel ceva care să facă diferența. Cred că am reușit să mă fac înțeles, nu mai insist. Să trecem la treabă!
Configurație OnePlus 12
Înainte de a despica firul în patru, este corect să cunoaștem în detaliu dispozitivul cu…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro