Sponzorizat de newsflash.ro
La un moment dat, progresul într-un anumit domeniu tinde să fie limitat de legile fizicii și nicăieri nu este mai evidentă această ”axiomă” decât în cazul sistemelor audio. Cu toate acestea Bang & Olufsen Beosound Stage este excepția de la regulă și nu-ți trebuie mult timp să înțelegi de ce.
În urmă cu mai bine de două decenii, au apărut primele soundbar-uri cu un scop cât se poate de nobil în spate. Odată cu apariția televizoarelor subțiri, LCD sau Plasma, și renunțarea la panourile cu tub catodic, fuga după dimensiuni compacte a dus la compromisuri semnificative pe partea de calitate audio. Practic, legile fizicii pe care le citam mai sus nu permiteau ca într-un TV de câțiva centimetri grosime să integrezi un sistem audio puternic, fără distorsiuni, care să-ți umple o cameră de dimensiuni rezonabile cu o plajă largă de frecvențe, de la joase și medii la înalte.
Soluția evidentă la această problemă a venit sub forma unor sisteme home cinema cu două sute de cabluri prin casă și o putere menită să-ți clatine pereți. La câțiva ani după varianta ”evidentă” au apărut însă și răspunsurile un pic mai deștepte la această întrebare cât se poate de arzătoare. Un soundbar cu un subwoofer se potrivește de minune cu majoritatea televizoarelor deja de prea mult timp ca să mai țină cineva evidența. Când Bang & Olufsen a decis să intre în această piață foarte atractivă și-a propus însă să scoată subwooferul dedicat din ecuație și să integreze aceeași abilitate de a te zgudui cu joase memorabile emise din consola centrală. A făcut-o întâi cu Beosound 35 în 2016 și semnificativ mai recent, cu Beosound Stage pe care îl testez de câteva zile, respectiv Beosound Theatre.
Deși am avut o vastă interacțiune cu creații de la Bang & Olufsen de-a lungul anilor, am fost reticent când vine vorba de un soundbar care să facă valuri în casă fără ajutorul unui soundbar…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro