Sponzorizat de newsflash.ro
Oficialii TikTok au lăsat de înțeles că nu se tem de o eventuală reglementare sau de o interdicție în România și spun că orice decizie ar trebui „să se bazeze pe fapte, nu pe zvonuri”. TikTok a anunțat în premieră și câți oameni moderează conținutul postat de români pe rețea. De ce directorii TikTok spun că rețeaua NU ar trebui descrisă ca fiind „chineză”?
Logo TikTokFoto: Mikhail Primakov, Dreamstime.com
TikTok: Preferăm să ne bazăm pe fapte, în loc de zvonuri și speculații politice
TikTok se află în centrul controverselor în mai multe țări din lume: unele au interzis-o total, iar în alte regiuni și țări aplicația a fost eliminată de pe telefoanele funcționarilor din diversele instituții. Sunt și în România discuții pentru o „reglementare” a aplicației, fiind invocate motive legate de răspândirea propagandei politice.
Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că că tinerii cad „pradă propagandei și manipulării agresive și perverse” care este dusă prin intermediul TikTok. Rareș Bogdan vrea o „reglementare serioasă în cazul TikTok”, dar insistă că nu este de acord cu închiderea platformei. Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt PSD, a declarat că TikTok va fi reglementat în perioada următoare, pentru a nu fi folosit în campaniile electorale din întreaga lume. „Singurul lucru pe care poți să îl faci TikTok dacă nu se ține de treabă este să îl închizi. Va fi reglementat sau închis”, a mai spus Romașcanu.
„Suntem o companie transparentă, răspundem la întrebări, însă îngrijorările trebuie să se bazeze pe fapte și date, nu pe zvonuri și pe neînțelegeri”, spune Jakub Olek, director pentru politici publice și relații guvernamentale la TikTok Europa Centrală și de Est.
Oficiali ai companiei au fost prezenți la București pentru a anunța progresul unui proiect denumit Clover (investiții de 12 miliarde dolari), prin care aplicația încearcă să-i convingă pe europeni că datele nu ajung în mâna chinezilor.
TikTok, care în România are peste 7 milioane de utilizatori, a furnizat pentru prima oară date despre numărul de moderatori de „content” care se ocupă de conținutul postat de români, totalul fiind de 136 de persoane, cu potențial de creștere. Cei de la TikTok susțin că principalul concurent (n. a. Facebook) ar avea 35 de moderatori pentru România.
Reprezentanții TikTok spun că, datorită măsurilor luate de companie în Europa, mai ales prin „proiectul Clover”, despre care puteți citi mai jos, acuzațiile aduse TikTok nu au bază. Dacă acuzațiile sunt bazate pe date concrete, cele mai pesimiste scenarii (cu interdicții sau reglementări dure n. a.) nu sunt posibile, spun cei de la companie.
„Preferăm să ne bazăm pe fapte, în loc de zvonuri și speculații politice”, spune Jakub Olek.
Politica, tinerii și TikTok
Presa din Europa a scris în ultimul timp despre partide…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe economie.hotnews.ro