Sponzorizat de newsflash.ro
Oamenii de știință au investigat dacă utilizarea internetului este legată de probabilitatea dezvoltării demenței și au descoperit, în mod interesant, că utilizarea moderată și regulată a internetului pare să fie de ajutor cognitiv pentru persoanele în vârstă, chiar dacă postările lor de pe Facebook ar putea sugera uneori altfel.
Publicat în ediția din august a Journal of the American Geriatrics Society, autorii lucrării de la Școala de Sănătate Publică Globală a NYU au fost inspirați de lipsa cercetărilor privind „impactul cognitiv pe termen lung al utilizării internetului în rândul adulților în vârstă”, în special cu cea mai mare parte a ceea ce se concentrează pe impactul negativ al utilizării internetului, mai degrabă decât pe potențialele pozitive.
Ce efect are internetul asupra creierului nostru
Cercetătorii au urmărit rezultatele asistenței medicale ale adulților fără demență, cu vârste cuprinse între 50 și 65 de ani, timp de până la 17 ani, folosind studiul de sănătate și pensionare al Universității din Michigan, un sondaj longitudinal care conține informații despre 20.000 de adulți americani mai în vârstă.
La fiecare doi ani, între 2002 și 2018, coordonatorii studiului din Michigan i-au întrebat pe participanți dacă folosesc „regulat” internetul și, dacă da, cât de mult îl folosesc. Răspunsurile au variat, dar 65 la sută au spus că sunt utilizatori obișnuiți și 21 la sută și-au văzut obiceiurile schimbându-se semnificativ în perioada de participare. Din păcate, unii participanți fie au murit, fie au dezvoltat demență în timpul perioadei.
Dintre acei participanți care erau utilizatori activi, autorii noului studiu au descoperit că există un risc de 1,54% de a dezvolta demență, în timp ce cei care nu erau utilizatori păreau să aibă un risc uimitor de 10,45%. Măsurând timpul necesar participanților la sondaj pentru a dezvolta demență, studiul…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro