Sponzorizat de newsflash.ro
În mod evident, prima variantă este întotdeauna cea mai fezabilă în condițiile în care nu ai cunoștințe economice. Glumind un pic, cu toții ne pricepem la politică, fotbal, decorațiuni interioare etc. iar dacă nu ne pricepem căutăm pe Google. Ei bine, din propria experiență dar și din cea a clienților cu care am interacționat, „lecțiile” pe care le primim atunci când ne aruncăm cu capul înainte și investim după ureche sunt unele dintre cele mai scumpe.
Indiferent dacă te decizi să investești în fonduri administrate de societăți specializate sau să iei singur propriile decizii de investiții, există două modalități mari și late de investiții: investiții active și investiții pasive.
Investițiile pasive sunt cele care replică, de obicei, un indice al pieței, adică investesc în companiile care fac parte din indicele respectiv conform ponderilor fiecărei companii. Este o strategie pe termen lung, de tip buy and hold (eng. – cumpără și păstrează). Scopul este de a obține un randament egal cu randamentul indicelui respectiv, fiind strategia preferată, de obicei, de fondurile de pensii sau de cele care investesc pe termen lung.
Fondurile de investiții ce replică evoluția unui indice nu au nevoie de un manager de fond sau de analiști financiari care să analizeze companiile, așadar aceste fonduri ar trebui să aibă comisioane de administrare mai mici.
În ultimi ani au devenit foarte populare ETF-urile (Exchange Traded Funds). Acestea funcționează exact ca un fond de investiții ce investește într-un indice, cu diferența că sunt cotate la bursă, au comisioane de administrare mai mici și…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe zonait.ro