Sponzorizat de newsflash.ro
În contextul în care pirateria software din România a ajuns la un procent îngrijorător de 53% din numărul total de software instalat, redacția Playtech a considerat oportun un interviu cu Ionuț Les, Country Manager pentru România la Forscope, cel mai mare broker de produse software pre-deținute din Europa Centrală și de Est.
Așadar, am discutat cu Ionuț Les despre semnificația software-ului second-hand în industria IT (piața pentru revânzătorii de software, considerente juridice și de reglementare, constrângerile bugetare IT, cererea clienților, auditul și verificarea, descurajarea copiilor piratate și curățarea pieței etc), despre beneficiile pe care le au produsele software second-hand (eficiența costurilor, durabilitatea, accesul la software vechi), despre tendințe și provocări de pe piața software-ului second-hand din România și/în regiune. Ionuț Les a oferit, de asemenea clarificări privind acest segment de piață (ex. diferența față de vânzătorii de chei), fenomenul pirateriei și riscurile cibernetice.
Interviu Ionuț Les, Country Manager pentru România la Forscope
Playtech: Cum vezi piața de vânzări software din România acum față de cea din urmă cu 10 – 15 ani?
Ionuț Les: Cifra de afaceri a companiilor din industria de software din România a crescut în 2021 cu aproximativ 14,5% față de anul anterior, fiind cu 246% mai mare decât în 2012 și atingând aproape 10 miliarde de euro. În prezent, cifra de afaceri în acest sector este estimată la aproximativ 11,5 miliarde de euro. În 2019, peste 24 de mii de companii erau active în domeniul software în România, marcând o creștere de 6,2% față de 2018 și de aproape 40% față de 2015. În 2021, în România activau deja peste 30 de mii de companii în industria de software, cu 112% peste nivelul din 2012. Dintre acestea, aproape 29 de mii erau microîntreprinderi, aproximativ o mie…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro