Sponzorizat de newsflash.ro
Jocurile video se află în zorii unei revoluții. Dezvoltarea inteligenței artificiale deschide noi căi în ceea ce privește crearea și imersiunea, dar prezintă, de asemenea, provocări serioase pentru viitorul locurilor de muncă și al proprietății intelectuale.
Roboți conversaționali „ultra-receptivi”, generare automată de imagini, cod sau chiar scenarii… Industria adoptă din ce în ce mai mult aceste sisteme care implementează rețele neuronale artificiale și permit capacitatea de învățare.
„Inteligența artificială este într-adevăr un punct de cotitură pentru industria jocurilor video”, a declarat pentru AFP Julien Millet, inginer IT și fondator al companiei United Bits Game. Gigantul american Nvidia a prezentat în luna mai un program pentru dezvoltatori(ACE), care permite „implementarea personajelor inteligente” în jocurile lor.
Gata cu interacțiunile care nu depășesc câteva linii de dialog automat: echipat cu un microfon, jucătorul poate discuta acum cu personajul jocului, datorită unui algoritm IA care funcționează pe același principiu ca GPT Chat. La fel ca Nvidia, multe companii din sector avansează în acest segment, făcând jocurile mai captivante.
„Aduce imprevizibilitate și, prin urmare, face jocul mai real”, spune Sarah Brin de la Kythera AI, o companie care oferă un serviciu de inteligență artificială pentru mișcările personajelor.La Gameston(Köln) târgul care reunește mii de reprezentanți ai companiilor din sector, a fost prezentat jocul Club Koala, de la studioul din Singapore Kunlun Group, care promite jucătorului să interacționeze „cu personaje unice alimentat de IA”.
„Inteligența artificială a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Vedem potențialul său uriaș de a duce industria jocurilor la nivelul următor”, a precizat Fang Han, CEO al Play for Fun Studio, care deține Kunlun Group.
Utilizarea acestor tehnologii depășește simpla adaptare…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.national.ro