Sponzorizat de newsflash.ro
În timp ce dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale ar amenința modurile tradiționale de viață, există măsuri pe care politicienii le pot lua pentru a atenua acest pericol modern.
Pot, prin integrarea – sau hibridizarea interacțiunilor umane tradiționale cu tehnologia, să culeagă beneficiile inteligenței artificiale.
Neobositul Bill Gates a anunțat recent că a început era IA. În timp ce mulți, precum Gates, sunt entuziasmați de perspectiva unei dezvoltări tehnologice rapide, alții sunt îngrijorați de faptul că deschidem Cutia Pandorei.
Recent, ambasadorul noului Birou de politică digitală și a spațiului cibernetic din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Nathaniel Fick, a declarat că ședințele informative produse de ChatGPT sunt „suficient de apropiate din punct de vedere calitativ” de cele pregătite de personalul său.
Mai semnificativ, IA a fost catalogată drept un mijloc viabil de „prognoză” a evenimentelor geopolitice, potrivit Modern Diplomacy. Cercetătorii Institutului Reagan și Universității Oxfornd au subliniat că inteligența artificială poate fi un „instrument ultil în diplomație”.
Chiar dacă necesită un anumit grad de supraveghere umană, algoritmii pot adopta potențial un „rol-cheie” în negocieri. Așa-numitele „hagglebots” IA sunt calculatoare ce pot discerne „acorduri optime” în lumina unui „set de compromisuri și interese”.
În ianuarie 2021, în cadrul Conferinței comune internaționale privind inteligența artificială, au avut loc negocieri între oameni și roboți în cadrul Automated Negotiating Agents Competition – supranumită „Olimpiada pentru hagglebots”.
După cum a subliniat Andrew Moore, șeful de cabinet al fostului director executiv al Google, Eric Schmidt, sistemele de inteligență artificială au devenit „din ce în ce mai sofisticate” și putea contribui la „automatizarea și optimizarea a tot ceea ce se întâmplă, de la…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.national.ro