Sponzorizat de newsflash.ro
- Inteligența artificială este folosită pentru a ajuta persoanele cu handicap să se joace prin intermediul „Project Gameface” de la Google.
- Project Gameface de la Google folosește A.I. pentru a urmări mișcările faciale ale utilizatorului.
- Pentru a dezvolta această tehnologie, Google a folosit MediaPipe pentru a crea un instrument care poate detecta 468 de puncte de pe fața utilizatorului.
Google a creat „Project Gameface” cu ajutorul inteligenței artificiale care urmărește expresiile faciale ale omului și astfel poate controla ce vede pe ecran, în așa fel încât să nu aibă nevoie de mouse sau controller, scrie The Verge.
Această actualizare stă la baza unui proiect special anunțat în timpul discursului principal al dezvoltatorilor I/O: o aplicație de accesibilitate open-source numită „Project Gameface”, care vă permite să joci un joc cu fața.
În timpul prezentării, Google a prezentat un mini-documentar foarte asemănător cu Wes Anderson, dezvăluind o tragedie care a determinat compania să proiecteze Gameface.
Cine a inspirat Google
Lance Carr, cunoscut sub numele de GimpyG, care suferă de o formă rară de distrofie musculară care l-a împiedicat să își folosească mâinile, transmitea o sesiune de „Hearthstone” când în garajul său a izbucnit un incendiu.
El a reușit să iasă înainte ca focul să se extindă la restul locuinței sale, dar, din păcate, echipamentul care îi permitea să se bucure de pasiunea sa preferată, mouse-ul și PC-ul de gaming au trebuit să rămână în urmă și au fost distruse.
Compania spune că a colaborat cu Lance Carr pentru a proiecta un software care să permită oricui are o cameră web să își controleze computerul cu ajutorul mișcărilor capului și al gesturilor, toate acestea fiind transpuse pe ecran de către software-ul destinat exclusiv Windows. Pentru a dezvolta această tehnologie, Google a folosit MediaPipe pentru a crea un instrument care poate detecta 468 de…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe alephnews.ro