Sponzorizat de newsflash.ro
In secolul asta este din ce in ce mai important să înțelegem cum emoțiile noastre influențează sănătatea noastră fizică. Când anxietatea își face simțită prezența inima poate reacționa în moduri surprinzătoare. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce stresul te face să simți anumite senzații fizice, sau cum să diferențiezi între o reacție emoțională și o problemă de sănătate, acest articol este pentru tine. Vom explica tainele palpitațiilor și anxietății, ghidați de experți in cardiologie Timisoara.
Palpitațiile cardiace se simt ca și cum inima ta ar bate puternic, ar alerga sau ar omite o bătaie. Când ai o palpitație, poți simți cum îți bate inima în piept sau in gat, asa cum se mai spune popular la noi. In ultimii ani din ce in ce mai mulți oameni experimentează palpitații cardiace cauzate de anxietate, asa cum observam si noi la unii dintre pacientii care vin la cabinetul CardioSuport, clinica de cardiologie Timisoara dr. Adrian Volcescu.
Mai precis, pacientii nu sufera de o boala de inima propriu-zisa, ci mai degraba li se declanșează răspunsul firesc al corpului de „luptă sau fugă” ca parte a sistemului nervos autonom. Iar când cineva se simte neliniștit într-o situație, sistemul nervos intervine imediat, mărindu-i ritmul cardiac pentru a-l ajuta sa faca fata situatiei de amenintare. Asa ajungem sa simtim palpitatii ce au ca sursa anxietatea si nu o boala de inima clasica, asa cum sunt cele caracterizate printr-o problema de natura cardiovasculara.
Cat de comune sunt palpitațiile cauzate de anxietate?
Anxietatea este cea mai comună cauză de palpitații in afara de bolile care au ca sursa reala o problemă cardiacă. Este foarte comun să ai momente de anxietate, mai ales în situații stresante, care din pacate sunt din ce in ce mai frecvente in viata noastra cotidiana. E suficient sa ai un deadline presant la job, un interviu de angajare, sa fii nevoiti sa sustii un discurs public sau sa te…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe newit.ro