Sponzorizat de newsflash.ro
Cel mai nou experiment de la Google pe timpul și pe nervii utilizatorilor este Bard, disponibil oficial în România. O alternativă la ChatGPT care era să îngroape gigantul din Mountain View din cauza minciunilor generate în conferința de lansare, această inteligență artificială a făcut subiectul multor controverse, înainte să fie disponibil în Europa.
Nu de alta, dar compania nu a fost foarte transparentă când vine vorba de modul în care utilizează datele utilizatorilor și, în consecință, și-a ținut AI-ul doar în curtea sa în SUA pentru aproape trei luni. După aceea, a decis să-i dea drumul în lumea mare, 180 de țări și teritorii. Astăzi, pe 13 iulie, Google Bard este disponibil și în România, în română. Deși interfața s-ar putea să-ți apară inițial în engleză, dacă îi adresezi întrebări în română, scrise cu diacritice sau fără, va încerca să-ți răspundă cât poate de bine, dar nu fără un efort deosebit.
Nu te aștepta ca Google Bard să fie prea deștept
Pe de o parte, în comunicatul oficial, ”Bard este un model lingvistic de mari dimensiuni, cunoscut și sub numele de AI conversațional sau chatbot. Acesta este capabil să comunice și să genereze text într-un mod asemănător omului, ca răspuns la o gamă largă de solicitări și întrebări. Bard este o soluție în curs de dezvoltare, care poate ajuta utilizatorii să fie mai productivi și creativi.
Dincolo de a răspunde la întrebări, Bard ajută oamenii să dea curs curiozității și imaginației, să-și testeze ideile și să creeze pe baza lor. Bard combină amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google. Bard se bazează pe informații la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri de calitate, bazate pe informații actuale.”
În teorie, sună foarte bine ce promite Google. În practică, Playtech.ro, un site cu peste…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro