Sponzorizat de newsflash.ro
Un pas pe care multe persoane ce participa activ in procesul de recrutare il omit este verificarea angajatorului. E datoria fiecarui viitor angajat sa faca un research minim despre compania la care urmeaza sa se angajeze pentru a vedea daca mediul de lucru nu este toxic, daca managementul face o treaba buna sau daca sunt probleme recurente de orice fel. Hai sa vedem in continuare 10 metode prin care te poti documenta despre viitorul tau angajator.
1.Reddit /programare
Poti sa incepi de pe site-ul Reddit.com din sectiunea /programare. Gasesti acolo foarte multe informatii de la useri anonimi de multe ori, care pot sa spuna lucrurile exact asa cum sunt fara sa se ascunda. Cauta numele companiei acolo si o sa iti faci o imagine mai buna despre ea.
2.Paginile investitorilor
Aceasta metoda o poti folosi doar in cazul companiilor mari care sunt listate la bursa. Acestea au pagini dedicate investitorilor unde prezinta periodic rapoartea de activitate, financiare dar si informatii despre startegia de viitor.
3.LinkedIn
LinkedIn nu e doar locul potrivit in care sa cauti joburi ci si o sursa foarte buna de conexiuni si informatii. Cauta pe LinkedIn compania si alege 2-3 angajati din lista celor care lucreaza acolo. Trimite-le apoi cate un mesaj cerand informatii despre companie si proiecte. Fii pozitiv si cu o atitudine prietenoasa pentru a-ti creste sansele de raspuns.
4.Portal.Just.ro
Portalul instantelor de judecata din Romania e un loc bun in care sa cauti informatii despre eventualele procese / litigii de munca pe care compania le-a avut cu fosti angajati.
5.Motoare de cautare
E probabil ce mai usor mod de a face research despre o companie. Nu folosi totusi doar Google pentru ca multe articole sau postari neplacute sunt eliminate din rezultate de catre companii prin simple cereri. Foloseste DuckDuckGo, Bing sau alte motoare de cautare.
6.UndeLucram.ro
Folosind acest website poti sa afli informatii utile despre interviuri, salarii sau pareri ale angajatilor despre companie. Fiecare companie are si o nota calculata pe baza acestor reviews.
7.GlassDoor.com
GlassDoor e o varianta internationala a sitului prezentat mai sus. Aici numarul review-urilor este mai mare si contine informatii din toata lumea. Acest site e ideal pentru companii mari/internationale.
8.Creatorii de continut
Intreaba creatorii de continut din zona de IT despre anumite companii. Ei au de multe ori informatii despre o multime de companii fiind mereu in contact cu comunitatea lor. Cateva exemple sunt aici: Viorel Mocanu (web), MobileDevLife (mobile) sau eu 🙂 (UI/UX/QA).
9.Conturile social media
Din postarile social media poti sa iti dai seama daca o companie incearca sa isi creeze o anumita imagine si apoi te poti interesa daca aceasta imagine este si reala. Nu toate companiile pun accent pe social media si acest lucru poate sa iti dea de gandit. De ce au un cont de social media dar nu se ocupa de el? De ce continutul…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.blogdeit.ro