Sponzorizat de newsflash.ro
Probabil că nu ar trebui să vă actualizezi BIOS-ul, dar uneori este necesar, contrar riscurilor.
Fii foarte atent când actualizezi BIOS-ul plăcii de bază. Dacă computerul se blochează sau pierde energie în timpul procesului, este posibil ca firmware-ul BIOS sau UEFI să fie corupt. Acest lucru va face computerul să nu mai poată fi pornit.
Versiunea BIOS a computerului tău este afișată în meniul de configurare BIOS, dar nu trebuie să repornești pentru a verifica acest număr de versiune.
Pentru a verifica versiunea BIOS-ului din linia de comandă, apasă Start, tastează „cmd” în caseta de căutare, apoi dă click pe rezultatul „Prompt de comandă” pe care nu este nevoie să-l rulezi ca administrator.
Deși procedeul seamănă, poate să difere un pic, în funcție de modelul plăcii de bază
Plăcile de bază diferite folosesc utilități și proceduri diferite, așa că nu există un set de instrucțiuni unic pentru toate. Cu toate acestea, vei efectua același proces de bază pe toate plăcile de bază.
Mai întâi, accesează site-ul web al producătorului plăcii de bază și găsește pagina Descărcări sau Asistență pentru modelul tău specific de placă de bază.
Descărcarea BIOS-ului tău se va afla într-un ZIP. Extrage conținutul acelui fișier.
Arhiva poate conține, de asemenea, un fișier README sau alt fișier text care te va ghida.
Va trebui să alegi unul dintre mai multe tipuri diferite de instrumente de flashing BIOS, în funcție de placa de bază și de ceea ce acceptă.
Copiază fișierul BIOS pe o unitate USB, repornește computerul și apoi intră în ecranul BIOS sau UEFI. De acolo, alege opțiunea de actualizare a BIOS și selectează fișierul BIOS pe care l-ai plasat pe unitatea USB.
În general, de aici ar trebui să fie destul de intuitiv, de vreme ce te-ai asigurat în prealabil că fișierul tău nu este corupt și este downloadat direct de la producătorul plăcii de bază pe care o ai în…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro