Sponzorizat de newsflash.ro
În ultimul secol, omenirea și-a difuzat din neatenție prezența în cosmos către aproximativ 75 de sistemel solare din apropiere, trimițând un semnal că existăm. Acest lucru a ridicat mai multe întrebări, printre care și ideea potrivit căreia conversațiile noastre telefonice ar putea fi ascultate de către extratereștri.
Pe măsură ce explorăm starea actuală a tehnosemnăturilor Pământului și potențialul de contact cu civilizații inteligente dincolo de planeta noastră, ne aflăm la o răscruce captivantă în căutarea vieții extraterestre. Una dintre inițiativele fundamentale în căutarea vieții extraterestre este Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI).
Oamenii de știință SETI au petrecut zeci de ani scanând universul pentru semnale radio în bandă îngustă trimise în mod deliberat ca formă de comunicare de potențiale civilizații extraterestre. Ideea din spatele acestei abordări este că un semnal intenționat ar ieși în evidență în mijlocul zgomotului natural de bandă largă al universului.
Cu toate acestea, o abordare alternativă a fost propusă în 1978 de Sullivan, Brown și Wetherill, care au sugerat că, în loc să căutăm în mod activ semnale intenționate, ar trebui să ascultăm scurgerea neintenționată a tehnologiilor radio de zi cu zi din civilizațiile extraterestre.
Potrivit celor de la iflscience.com, cercetările lor inovatoare au calculat puterea undelor radio de pe Pământ la acea vreme, care includea transmisii TV în bandă îngustă și sisteme de rachete antibalistice. Ei au evaluat aceste lucruri din perspectiva a trei sisteme stelare din apropiere, luând în considerare factori precum unghiurile planetare și capacitățile receptorilor extraterestre.
Concluzia lor a fost izbitoare: emisiile radio ale Pământului au fost suficient de puternice pentru a fi detectate de sistemele stelare situate la cel puțin 25 de ani lumină distanță. Această descoperire a electrizat…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe playtech.ro