Sponzorizat de newsflash.ro
Dacă ai fost puțin atent la prezentarea celor de la Apple de săptămâna asta, probabil ai observat că mai marii companiei au comparat noile lor chip-uri din familia M3 cu prima generație M1, de cele mai multe ori. Iar asta deoarece, în ochii lor, noile produse sunt gândite nu pentru cei care au deja un laptop cu M2, ci unul cu M1. Dar asta nu înseamnă că boostul de performanță față de generația trecută nu există.
În realitate, un MacBook Pro de 16 inch echipat cu M3 Max a obținut în testul Geekbench 6 un impresionant scor de 3.000 de puncte în testul Single-Core și puțin sub 21.000 în cel Multi-Core. În același test, un M2 Ultra a reușit cam 2.850 de puncte în Single-Core și 21.100 în testul Multi-Core. Partea cea mai interesantă este că M3 Max nici măcar nu este flagship-ul generației, pentru că undeva prin primăvară Apple sunt așteptați să lanseze M3 Ultra, care cu siguranță va spăla pe jos cu ambele modele.
Dar să rămânem în prezent, pentru că mai am o observație de făcut. Puterea extra de care este capabil M3 Max face dintr-un MacBook Pro echipat cu acest chipset un rival serios pentru Mac Pro sau pentru cele mai echipate Mac Studio, ceea ce nu e deloc puțin lucru. Practic, acum poți avea puterea unui Mac pentru birou în toată regula într-un format de laptop care poate fi cărat în ghiozdan.
Lucrurile nu vor mai sta bine și în cazul modelului M3 Pro, însă. Numărul de nuclee overall nu s-a schimbat față de generația trecută de M2 Pro, însă varianta mai nouă are mai puține nuclee de performanță. Faptul ăsta a fost recunoscut chiar de Apple pe scenă, care au promis un boost de performanță al procesorului de doar 20%, față de 50% în cazul lui M3 Max.
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe zonait.ro