Sponzorizat de newsflash.ro
De ce să înregistrați și să țineți evidența unui număr mare de conturi când vă puteți conecta la atât de multe aplicații și website-uri folosind acreditările de pe Facebook sau Google? Dar care este compromisul? se întreabă Andre Lameiras pe blogul ESET.
Exemplu de autentificare SSO (Single Sign-On).
„Continuă cu Google” pare o modalitate comodă și atât de simplă de a vă înregistra și de a vă conecta la un site web sau la o aplicație, mai ales că, probabil, sunteți deja logat în contul Google. Tot ceea ce trebuie să faceți este să faceți click pe buton și să permiteți ca unele dintre datele personale din contul Google să fie partajate cu serviciul online terț.
Deoarece confortul este atât de valoros în zilele noastre, multe site-uri vă permit să vă conectați folosind contul dvs. de Facebook, Google, Microsoft, LinkedIn, Apple sau un alt cont al unei companii importante de tehnologie. De obicei, există o listă de opțiuni din care să alegeți.
Pe de altă parte, atunci când vă conectați datele Google cu un alt serviciu, autorizați Google să vă partajeze informațiile personale în schimbul confortului și al ușurinței de acces. Dar cât de sigur poate fi acest lucru?
Pentru a vă ajuta să găsiți un echilibru între securitate și confort, am adunat avantajele și dezavantajele utilizării unei metode de autentificare în conturile dvs. personale online numită Single Sign-On (SSO), cunoscută în mod obișnuit și sub denumirea de social login.
Care sunt avantajele autentificării SSO?
În primul rând, ce este mai exact SSO? Este un sistem de autentificare care permite unei organizații să obțină consimțământul pentru accesul la informațiile personale, permițându-vă în același timp să vă înregistrați și să vă conectați rapid la serviciile sale, în loc să vă înregistrați printr-un formular de sine stătător.
Nu este de mirare că…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe adevarul.ro